Domaća supa je klasik srpske kuhinje – lek za dušu, telo i promrzle zimske dane. Ova lagana, bistra pileća supa sa korenastim povrćem i domaćim ili kupovnim rezancima, idealna je kao predjelo, ali i kao glavno jelo u toplijim varijantama.
Bogata aromama, nežna i okrepljujuća – pravo porodično jelo koje vraća snagu i budi nostalgiju.

Sastojci
Method
- Stavite meso i povrće u lonac, nalijte vodom i stavite na srednju vatru. Kad provri, smanjite vatru i kašikom skidajte penu koja se stvara na površini.

- Kada se pena više ne stvara, dodajte lovorov list, biber u zrnu i malo soli. Poklopite delimično i kuvajte na tihoj vatri oko 1,5 sat.

- Kada je sve skuvano, izvadite meso i povrće. Supu procedite kroz cediljku. Meso možete iskidati i vratiti u supu po želji, a povrće poslužiti isečeno sa strane.

- Dodajte direktno rezanca u supu poslednjih 5–10 minuta, ako su domaći tanki rezanci).

- Nakon što su rezanca skuvana, servirajte u duboke tanjire.

Video
Najbrži najlakši recpet za domaću supu

Jeste li pravili ovu domaću supu? Pišite nam kako vam je ispala, da li ste dodali neki svoj trik ili koristili drugačije sastojke.
Vaši komentari i varijacije nas uvek raduju!
