Go Back
Vreme Pripreme 15 minutes
Vreme Spremanja 1 hour 30 minutes
Porcije: 6
Obrok: Soup
Kuhinja: Mediterranean

Sastojci
  

  • 500 g pilećih delova bataci, krila, leđa, ili pola pileta
  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat ili koren peršuna
  • 1 manji celer koren
  • 1 glavica crnog luka neočišćena, samo oprana
  • 2 čena belog luka
  • 1 list lovora
  • So po ukusu
  • Biber u zrnu 5–6 zrna
  • 2 l vode
  • 100 g tankih domaćih rezanaca ili kupovnih
  • Sveže seckani peršun za posipanje

Method
 

  1. Stavite meso i povrće u lonac, nalijte vodom i stavite na srednju vatru. Kad provri, smanjite vatru i kašikom skidajte penu koja se stvara na površini.
  2. Kada se pena više ne stvara, dodajte lovorov list, biber u zrnu i malo soli. Poklopite delimično i kuvajte na tihoj vatri oko 1,5 sat.
  3. Kada je sve skuvano, izvadite meso i povrće. Supu procedite kroz cediljku. Meso možete iskidati i vratiti u supu po želji, a povrće poslužiti isečeno sa strane.
  4. Dodajte direktno rezanca u supu poslednjih 5–10 minuta, ako su domaći tanki rezanci).
  5. Nakon što su rezanca skuvana, servirajte u duboke tanjire.

Video