Plodovi Vlasine

Poručite lako naše proizvode, i uživajte u odličnim ukusima…

Proizvodnja ovih specijaliteta se nalazi u mestu Vlasotince, u mestu koje ima odličan geografski položaj. Klimatski uslovi su tokom cele godine povoljni za kvalitetan rast i uzgoj voća i povrća. U neposrednoj blizini Vlasotinca se nalazi čuvena leskovačka ravnica sa koje dobijaju najkvalitetnije povrće, a nedaleko se nalazi i Vlasinsko jezero. Cela oblast je proglašena nacionalnim parkom i nalazi se pod zaštitom države.

Na nadmorskoj visini od 1220 metara imaju plutajuća ostrva, biljku mesožderku Rosulju, netaknutu prirodu, i sve to okruženo planinskim vrhovima bogatim šumskim plodovima i lekovitim biljem. Ove sirovine koriste za pravljenje džemova, slatka, sokova ,čajeva, melema i sl. Zbog svega ovoga kažemo da su ovi proizvodi PLODOVI VLASINE.

Voće i povrće koje koriste za svoje proizvode prate tok reke Vlasine, od njenog izvorišta nadomak Vlasinskog jezera na visini od 1200 metara, pa sve do njenog ulivanja, na nekih 70 km od izvorišta, u reku Južna Morava, koja je na nadmorskoj visini od oko 200 metara, i koja je okružena plodnom ravnicom. Zbog svega navedenog možemo slobodno reći da ova geografska oblast spada u jedinstvene u Evropi.  Sirovine koje koriste za proizvodnju su darovi prirode i nisu bili u dodiru sa hemijskim sredstvima za masovnu primenu u poljoprivredi. Zato su proizvodi koje Vama nudimo potpuno zdravi.

LESKOVAČKI AJVAR

Porodica i firma je jedna od četiri članice udruženja „Leskovački ajvar“ i samim tim ima pravo korišćenja imena „Leskovački domaći ajvar“, koji proizvode po originalnoj recepturi i na tradicionalni način.
Inače „Leskovački domaći ajvar“ ima međunarodnu zaštitu imena porekla tako da je svaka zloupotreba imena i recepture kažnjiva, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Sertifikat o međunarodnoj registraciji IMENA POREKLA za proizvod Leskovački domaći ajvar od Svetske organizacije za intelektualnu svojinu – Ženeva, 5.4.2012. godine. WIPO – World Intellectual property organizacion, No. 909 AO 904 (RS), Geneva April 5.2012.

Takođe, udruženje „Leskovački ajvar“, čiji su članovi, je član Saveza „ORIGINAL SRBIJA“, brenda koji okuplja sve proizvođače proizvoda koji imaju zaštitu geografskog porekla.

Pogledaj kompletnu ponudu