Olea Dalma

Poljoprivredno gazdinstvo Dragica Parenta
proizvodnja organskog ekstra devičanskog maslinovog ulja

Proizvodnja organskog maslinovog ulja naša je vizija beskompromisnog kvaliteta u službi zdravlja.

– Dragica Parenta

Pravo iz mesta Donje Biljane, Benkovac, severna Dalmacija, vredna Dragica Parenta, vlasnica plantaže maslina, obradovala nas je zelenim zlatom Dalmacije. Ljubav prema prirodi je njoj i njenoj porodici omogućila povratak korenima i tradiciji. Ispunili su očevu želju, oplemenili zapuštenu zemlju i pretvorili je u predivne maslinjake. U ekološkoj proizvodnji zdrave hrane, uz maksimalno očuvanje životne sredine, proizvodi ekstra devičansko organik maslinovo ulje na 7ha površine, sa oko 1300 stabala. Proizvod ima sertifikat ekološki/organic, što podrazumeva da u proizvodnji nema upotrebe hemijskih preparata, već se koriste isključivo organski materijali u vidu đubriva i zaštite bilja.

Maslinovo ulje Olea Dalma je 100% prirodni proizvod, dobijen hladnim ceđenjem ručno branih maslina, u kome su maksimalno očuvani svi vredni biološki i nutritivni sastojci. Intenzivnog je ukusa i mirisa, koji se prepliće s mirisom masline, pokošene trave i aromatičnog bilja severne Dalmacije. Zlatno – žute je boje, zelenkastog odsjaja, a odlikuje ga uravnotežena gorčina, pikantnost kao i dugotrajnost mirisa i ukusa. Odlično se slaže sa svim jelima, te je gastronomski užitak, koji će Vas sigurno osvojiti. Začinite Vaša jela prirodnim maslinovim sokom punim zdravlja i vitalnosti. Boca Olea Dalma maslinovog ulja na stolu pravi je i nenadmašiv izbor.

Mediteranska ishrana je više od same konzumacije hrane, ona je ujedno i način života. Predstavlja kulturu i identitet ljudi koji žive uz Sredozemno more, tradicionalno sledeći i prenoseći običaje generacijama. Važno je uživanje u jelu, ali i u druženju. Pod ovim uslovima rastu i sazrevaju prvoklasni Olea Dalma proizvodi, koji prenose miris i ukus Dalmacije po celom svetu.

Naučne analize pokazuju ono što je prirodi savršeno jasno:
Ekstra devičansko maslinovo ulje vrhunskog kvaliteta jača zdravlje i podržava dugovečnost. Priča o jelu i savršenoj harmoniji ukusa postaje tako doživljaj i izazov.

Obezbedite sebi flašu vrhunskog maslinovog ulja iz Dalmacije

Olea Dalma

Pogledajte sve naše proizvode