naši partneri

Sava graorac

proizvodi od svinje mangulice

Sava Graorac je nadaleko poznati proizvođač svinja rase bela mangulica. Njegova farma, kapaciteta 200 svinja, nalazi se u selu Kovilj, Bačka. Ovim poslom uspešno se bavi već 12 godina. Dobitnik je velikog broja nagrada na tradicionalnom sajmu etno hrane u Beogradu.

Milan Petković

proizvodnja zimnice

Firma Plodovi Vlasine, čiji je osnivač Milan Petković, prerađuje voće i povrće koje raste u predelu toka reke Vlasine. Član je udruženja Leskovački ajvar.
Višegodišnji je dobitnik zlatnih medalja na sajmu etno hrane u Beogradu, a na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu proizvodi Milana Petkovića nagrađeni su sa 16 zlatnih medalja.

zorica Radišić

proizvodnja sira

Mlekara Farmer se nalazi u selu Čurug, Bačka. Porodica Radišić uspešno proizvodi razne vrste sireva u potpuno zaokruženoj proizvodnji. Poseduju dvadesetak krava koje hrane isključivo prinosom sa svojih njiva. U ovoj porodici je tradicija da se posao prenosi sa svekrve na snaju, a Zorica je svakako opravdala poverenje. Dobitnik je velikog broja nagrada na festivalima hrane.

porodica martinović

proizvodnja pršute

Martinovići već tri decenije svojim proizvodima ulepšavaju naš sto. Proizvodnja ovih delikatesa je na Cetinju, u selu Bajice. Pored toga što su usvojili savremene proizvodne tehnologije, sušenje mesa se obavlja na tradicionalan način, na bukovom drvetu i vazduhu, koji nastaje kao spoj mediteranske i planinske klime. Osvojili su više medalja na međunarodnim manifestacijama.

Milan Miletić

proizvodnja desertnih sireva

Iz sela Laćisled, Aleksandrovac , Župa, stiže nam nešto novo na tržištu, sir pečen na buteru. Recept za ovaj sir se čuva generacijama u porodici Miletić. Milan se odlučio da obnovi proizvodnju ovog specijaliteta, i nama učini dostupnim proizvod sa dobrim i jedinstvenim ukusom. Dobitnik je prestižne nagrade prvog oskara Srbije za srpski sir u konkurenciji stranih sireva.

Dejan Veljović

proizvodnja rakije i sadnica

Rakija iz Rakije, brend koji osvaja naša srca i dušu. Potiče iz zaselka Rakija u selu Gledić, Gledićke planine. Dejan proizvodi rakiju šljivovicu od obnovljenih autohtonih sorti crvene ranke, kao i sadnice istoimene sorte. Dobitnik je Velike zlatne nagrade za kvalitet. Na njegovom imanju često su gosti domaći i strani turisti.

Srećna Koza

Kozji sir

Miloš Todorović, veterinar po struci, je jedan od onih ljudi koji su se vratili iz grada na selo, u želji da tamo živi i radi. Osnivač farme koza u selu Veliki Gaj, u Banatu, prvi je na ovim prostorima ponudio kozji sir sa borovnicama. Dobitnik je Velike zlatne plakete na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, kao i mnogih drugih nagrada na festivalima hrane.