O vinu…

Banadego

Cabernet Sauvignon iz dalmatinskog kamena

Probajte jedan pravi delikates & živeli!

Cabernet Sauvignon je najrasprostranjenija sorta grožđa na svetu. Nastala je slučajnim ukrštanjem, a sinonim je za najčuvenija i najskuplja crvena vina. U srcu Ravnih Kotara, okruženim sa istočne strane masivom Velebita, a sa južne morem, sazreva u kamenitom tlu jedna istinska dragocenost, grožđe sorte Cabernet Sauvignon za naše domaće vino.

Zahvaljujući 220 sunčanih dana u godini, blagoj mediteranskoj klimi, kamenitom tlu i požrtvovanom radu, nastao je jedan istinski dragulj: Banadego, jedna fantastična dalmatinska priča. Proizvodnja domaćeg vina je u ravnokotarskom kraju tradicija stara kao i svi naši preci, koji godinama tajnu čuvaju od zaborava brižljivo je prenoseći narednim generacijama. Ljubav potomaka prema prirodi i rodnom kraju bile su presudne za povratak korenima, tradiciji i miru.

Čaša vina za ručak, nagrada je i za najteži rad u polju. Uz čašu vina, zahvaljujemo se za plodove kojima nas zemlja daruje, za radost druženja i života dalmatinskog čoveka. Banadego je moćno, celovito i elegantno vino cvetne arome i bogate svetlo ljubičaste boje. Neverovatno je zrele i uravnotežene strukture, glatkog i privlačnog voćnog osećaja. Dominiraju arome crne ribizle, zelene masline, divljih bobica, kao i suptilni mirisi ljubičice. Odlično se slaže sa svim jelima od mesa.

Jačina je uravnotežena na 13.8% vol. Idealna temperatura služenja Cabernet Sauvignon-a je 16 C, ali njegove višeslojne arome osetićete i na temperaturama od 15 do 18 C. Dok pijete vino, čašu držite za dršku, kako ne biste dlanom zagrevali vino, i na taj način menjali njegov karakter.